Opleidingen

“Bereid jezelf voor, niet je les.” 

Do-In Yoga is ontwikkeld door Claudia Heijdel. In 2006 introduceerde ze als eerste de opleiding. Het is géén Do-In en het is géén Yoga. Het is gebaseerd op de eeuwenoude leren van Do-In én Yoga. Want tijden veranderen. En hoe zet je een oude filosofie in voor een modern leven? Do-In Yoga verbindt je met je eigen drie-eenheid: hoofd, hart en hara (buikgevoel). De lichaamsgerichte energie-oefeningen van Do-In Yoga lossen spierspanningen en emotionele stress op. Ze zetten je in je eigen kracht, zowel fysiek, mentaal-emotioneel, als spiritueel. Wie leert spelen met deze tools, krijgt onbeperkt toegang tot vernieuwende skills, die zich blijven uitbreiden. Leren werken met de 5 elementen en hun onderlinge beïnvloeding is hierbij essentieel. Het resultaat: vitaal, helder en verbonden. Zelfrealisatie. Je eigen authentieke zelf zijn en delen wat je geleerd hebt.

Stap voor stap naar meesterschap

De beroepsopleidingen tot Do-In Yoga docent zijn kort en intensief. Maar wel stap voor stap. Van basic teacher naar full teacher tot advanced teacher. In je eigen tijd te volgen. Zodat je de ruimte hebt om ervaringen te verwerken. Dichterbij jezelf te komen. En het vitaliserende effect hiervan te ervaren. Zo kun je alles ondernemen wanneer jij eraan toe bent. En vanaf de certificering Do-In Yoga basic teacher ben je met de docentenlicentie al bevoegd om professioneel les te geven, d.w.z. voor eigen inkomen. Omdat ik geloof in meters maken

 


Practitioner opleiding

Do-In Yoga basic teacher

Module 1 Kata’s

Do-In yoga Practitioner 1 opleiding Module 1 Kata’s is de start van de Practitioner opleiding. Jouw thema van deze opleiding is: “Stilstaan bij bewegen”. In deze module Kata’s staat jouw eigen beoefening centraal. Een Kata is een houding of een serie van houdingen aanéén geregen. In een vijfdaagse intensive bewegen we door de Do-In Yoga praktijk heen. Dat betekent het (her)ontdekken van de Hara (buikkracht), de elementen, de meridianen, de drukpunten, de energie-oefeningen en de partnerstrekkingen. Je leert onbevangen vanuit de praktijkervaring de koppeling te leggen naar de theorie. We behandelen de basis bouwstenen van de vijf elementen leer als tool in relatie tot yin, yang, de meridianen en de kata’s. Studiebelasting: vijfdaagse intensive van 35-50 uur.

 

Module 2 Experience

Do-In yoga Practitioner 1 opleiding Module 2 Experience is het thuisstudie traject van de Practitioner opleiding. Er is nu alle tijd om module 1 Kata’s rustig uit te werken. ‘Stilstaan bij Bewegen’ komt tot leven door het individuele traject. Je leert Do-In Yoga in je dagelijks leven te integreren en ontdekt de waarde ervan door zelf te oefenen. Je eigen beoefening is het belangrijkste. Dan ga je Do-In Yoga ook echt belichamen (embodyment). Vanuit deze plek kun je waardevol gaan les geven. Als docent, niet als een instructeur. Het zijn geen aangeleerde kunstjes. Het komt echt van binnen-uit, het is authentiek. Persoonlijke begeleiding tijdens je ontdekkingsreis vindt plaats via support op je ervaringsverslagen. Gemiddeld 10 uur per week aan zelfstudie, bestaande uit praktijk, theorie en (stage)lessen.

Module 3 Communication

Module 3 Communication is de laatste module van de Do-In Practitioner 2 (Do-In yoga basic teacher)Practitioner opleiding. In deze vijfdaagse intensive valt alles op z’n plek. Integratie van hetgeen je geleerd hebt in module 1 met je praktijkervaringen uit module 2. Praktijk en theorie komen nu samen. Je ontdekt ook hoe je hiermee kunt spelen: de theorie en de praktijk als creatief instrument toepassen. Les geven en individueel begeleiden van deelnemers met behulp van Do-In Didactiek en de communicatie technieken van de vier shins. Afstuderen als Do-In Yoga basic teacher gebeurt op de laatste dag als voldaan is aan alle studie opdrachten. Met de docentenlicentie is er toestemming om professioneel les te geven. Dat wil zeggen: beroepsmatig, je haalt er inkomsten uit. Studiebelasting van deze vijfdaagse intensive: 35-50 uur. De opleiding is procesgericht: geslaagd indien aanwezig bij alle 10 de opleidingsdagen en alle thuisstudie opdrachten zijn voltooid volgens de richtlijnen. De laatste dag is de kwalificatiedag Do-In Yoga basic teacher (BT). Herkansingen zijn mogelijk in een volgende opleidingsronde.  

waar en wanneer – voor wieinhoud

Inschrijven


Teacher opleiding

Do-In Yoga full teacher

Module 4 Technique

Do-In Teacher 1De Teacher opleiding met als thema “verdieping en vaardigheden” start met module 4. In deze module aandacht voor de lichaamstechniek in relatie tot de energiedoorstroming. Dit doen we middels een nieuwe set aan Do-In Yoga kata’s: nieuwe meridiaan strekkingen, meditatie, element kata’s, Do-In Chakra oefeningen en Do-In orgaan reiniging. Via het vergroten van het lichaamsbewustzijn, maken we verbinding met de energiehuishouding. Uitlijning ontdekken in en buiten jezelf. Anders leren kijken naar staande, zittende en liggende oefeningen. Een heel nieuw speelveld aanboren vanuit anders omgaan met dezelfde bouwstenen. Verdieping in de “Intent-Breathe-Move” methode en een start maken met Hara-teaching. Deze module is een vijfdaagse intensive van 35-50 uur. 

 

Module 5 Expansion

Do-In Teacher 1Het thuisstudie traject. Expansion is het thema, dat betekent uitbreiden naar nieuwe dimensies en ontplooiing van diepere lagen binnen Do-In Yoga. Hier wordt zelfstandigheid van je verwacht. Je gaat aan de slag met de geleerde technieken en het nieuwe repertoire uit module 4. Je gaat spelen met de nieuwe kata’s en lesvormen. Je gaat je eigen Hara-teaching ontwikkelen. Persoonlijke begeleiding ontvang je daar waar nodig: jij geeft het zelf aan. Van belang is dat je leert wanneer om hulp te vragen en wanneer niet. Je eigen beoefening, theorie en les geven worden een eenheid. Studiebelasting: gemiddeld 10 uur per week.

Module 6 Energy

Do-In Teacher 2 (Do-In yoga teacher)Met module 6 voltooi je de Do-In Yoga teacher opleiding. Deze vijfdaagse intensive integreer je module 4 en 5. Er ontstaat een diepere verbinding met je innerlijke leiding. Je voelt de guru in jezelf. Je leert gericht je bewustzijn toe te passen in je les geven (en in je leven). Zo kun je je energie beter richten. Je bent je eigen leraar. Je kunt nog krachtiger werken met, leren van en leven in, de drie kamers van je bewustzijn: hoofd (denken), hart (voelen) en hara (weten, onderbuik). Door je verruimde bewustzijn en je gerichte focus kun je meer bereiken met minder moeite. Je studeert af als Do-In Yoga full teacher mits voldaan aan alle opdrachten. Je zelflerend vermogen en creativiteit is versterkt. Studiebelasting van deze vijfdaagse intensive: 35-50 uur. De opleiding is procesgericht: geslaagd indien aanwezig bij alle 10 de opleidingsdagen en alle thuisstudie opdrachten volgens de richtlijnen voltooid. De laatste dag is de kwalificatiedag Do-In Yoga full teacher (FT). Herkansingen zijn mogelijk in een volgende opleidingsronde.

waar en wanneer – voor wieinhoud

Inschrijven


Master opleiding

Do-In Yoga advanced teacher

Module 7 Abilities

Do-In Master AbilitiesDeze opleiding heeft als thema ‘Zielskracht’. Met behulp van Do-In Yoga je natuurlijke gaven verder ontwikkelen en tot bloei laten komen. Abilities betekent jouw natuurlijke gaven. We bestuderen de psychologie van de vijf elementen, yin en yang, en de meridianen leer. Tijdens deze module kies je jouw onderzoeksthema. Dit omvat een specifiek onderwerp waar jij blij van wordt, waar je nieuwsgierig naar bent. Hoe zit het dan met Do-In Yoga voor …. (een specifieke doelgroep)? Of hoe zit het met Do-In Yoga in relatie tot…. (een bepaald grondbeginsel, type oefening, ziekte)? Jouw thema dat je gaat onderzoeken staat in verbinding met je ziel, met je roeping, je missie. Deze vijfdaagse intensive bestaat uit 35-50 uur.

 

Module 8 Investigation

Do-In Master InvestigationHet thuisstudie traject. Je gaat zelfstandig op onderzoek uit. Je bent je eigen PI (Private Investigator)! Je gaat verkennen, spelen, artikelen lezen, mensen interviewen, een enquete uitwerken of een moodboard maken. Je gaat de dingen doen die bij jou passen. En uiteraard help ik je hierbij! Je gaat je eigen scriptie maken, vanuit vrijheid en nieuwsgierigheid, met mij als jouw grootste fan. Dit wordt jouw eigen Do-In Yoga programma, over een specifiek thema in relatie tot Yin, Yang, de vijf elementen leer en de meridianen leer. Je wordt hierin persoonlijk begeleidt, daar waar nodig. Je krijgt hiervoor handvatten en een raamwerk uitgereikt. Je vraagt zelf om hulp. Studiebelasting: gemiddeld 10 uur per week. 

Module 9 Fortitude

Do-In Master FortitudeDe wijsheid van het alles voorbij. Fortitude staat hier voor zielskracht. Met module 9 rond je de master opleiding af. Hierin maak je je meesterschap eigen: fysiek fit, emotioneel erkend, mentaal helder en spiritueel bewust. Je voltooit dit traject voor zelfontplooiing en meer levensgeluk: je bent uniek en durft jezelf hierin te laten zien. Je hebt verbinding gemaakt met de creatieve krachten in jou, die vanuit je Hara (onderbuik) aangeboren worden. De Master opleiding verenigt de Practitioner en Teacher opleidingen. Je geeft een presentatie aan de hand van je scriptie (je eigen Do-In Yoga programma inzake een specifiek onderwerp). Hierin laat je theorie en praktijk samen komen en kom je met een plan van aanpak in relatie tot jouw thema. Studiebelasting: vijfdaagse intensive van 35-50 uur. De opleiding is procesgericht: geslaagd indien aanwezig bij alle 10 de opleidingsdagen en thuisstudie opdrachten volgens de richtlijnen voltooid. De laatste dag is de kwalificatiedag Do-In Yoga advanced teacher (AT). Herkansingen zijn mogelijk in een volgende opleidingsronde. 

waar en wanneervoor wieinhoud

Inschrijven

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

SaveSave