Gecertificeerde Do-In Yoga docenten

Meer over het DocentenRegister

Doel

In de eerste plaats heeft het Do-In Yoga Docenten Beroepsregister (DIYDB) als doel:

Duidelijkheid geven over de bevoegdheden van de verschillende gecertificeerde docenten.

Er zijn drie gradaties, doordat de opleiding modulair van opzet is:

• module 1 t/m 3 = Practitioner opleiding tot basic teacher (graad: BT)
  • module 4 t/m 6 = Teacher opleiding tot full teacher (graad: FT)
  • module 7 t/m 9 = Master opleiding tot advanced teacher (graad: AT)

Wanneer de Practitioner opleiding afgerond is, is de student Do-In Yoga basic teacher (BT). Met deze graad kan men beroepsmatig les geven op voorwaarde dat de docent in het bezit is van de docentenlicentie.

Als de docent doorstudeert, groeit hij/zij naar full teacher (FT) en uiteindelijk tot advanced teacher (AT). In dit geval is de volledige docentenopleiding voltooid.

Team

Ten tweede is men met docentenlicentie lid van het officiële team. Zodoende blijft men verbonden met de collega’s en de school. Er is dan sprake van onderlinge kennis uitwisseling en support, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Want twee mensen weten meer dan drie en honderd docenten weten meer dan duizend.

Co-Creatie

Ten slotte geeft het Do-In Yoga Docenten Beroepsregister (DIYDB) de mogelijkheid om als collectief op te treden. Dat wil zeggen: schaalvoordeel en co-creatie. Met andere woorden: samen staan we sterk! Zo kunnen we familiair met elkaar omgaan en tegelijk professioneel optreden.

Samengevat

Do-In Yoga docenten met licentie zijn bevoegd om beroepsmatig Do-In Yoga lessen te geven.

Hiermee staat de docent geregistreerd in het Do-In Yoga Docenten Beroepsregister (DIYDB).

Met dit register wordt duidelijkheid gegeven over de bevoegdheden van de docenten:

BT = Basic Teacher (bevoegd met afgeronde Practitioner opleiding)

FT = Full Teacher (bevoegd met afgeronde Teacher opleiding)

AT = Advanced Teacher (bevoegd met afgeronde Master opleiding)

ST = Student Basic Teacher (mag tijdens module 2 van de opleiding starten met lesgeven, om op deze wijze praktijkervaring op te doen)

NE = Niet erkend, onbevoegd (docent zonder docentenlicentie; niet gerechtigd tot het geven van Do-In Yoga les, geen toestemming om Do-In woord/beeldmerk te gebruiken)

= Docent met docentenlicentie (bevoegd om Do-In Yoga les te geven, geregistreerd in het docentenregister, toestemming tot het gebruik van het Do-In woord/beeldmerk)

Vind docent in de buurt

BewarenBewaren