Over de school

Oprichtster Do-In School

De Do-In School is opgericht door Claudia Heijdel. De Do-In Yoga opleidingen die door de Do-In School gegeven worden, zijn door haar ontwikkeld. Zij was in oktober 2006 de eerste die een Do-In docentenopleiding aanbood.

Altijd al voelde Claudia zich aangetrokken tot de mysteries uit het Oosten. Deze belangstelling leidde tot de opleiding shiatsu-therapie. In 2005 heeft zij les gehad van de Japanse Grootmeester Mr. Y. Kawada. Dit was aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu en Do-In in Den Haag.

In 2002 richtte zij haar eerste praktijk op, ZON Shiatsu, voor massage en later behandelingen met therapeutisch effect. Sindsdien heeft zij zich verder verdiept in diverse bewegingskunsten, waaronder studies Yoga, Pilates en Nia. Bij Claudia staat de Body – Mind – Soul connectie centraal.

Haar 2e bedrijf, ZenCreations, heeft zij opgericht in januari 2009 en staat voor genieten van bewustzijnsgroei. Zen staat bij Claudia voor ‘het niets’, de leegte en Creations zijn de creaties die hieruit voortkomen. Denk aan een leeg vel papier waarop je gaat schilderen. Het is Claudia haar passie om mensen te inspireren en bewuster te laten leven, zich te verbinden met de ‘Happy Boedha’ in henzelf.

De beroepsopleiding

De Do-In Yoga docentenopleiding is voor het eerst van start gegaan in oktober 2006, onder de vlag van AFN Opleidingen, later EFAA Opleidingen. In 2010 is de opleiding verzelfstandigd onder de naam Do-In Opleiding Nederland. In 2012 startte voor het eerst een vervolgopleiding. Deze opleiding was meteen volgeboekt. Om ook internationaal te kunnen gaan is in 2014 de naam veranderd in Do-In School. Deze naam is zowel engels-talig als nederlands-talig een begrip en staat voor ‘leerweg’. Er zit beweging in. Het is geen ‘instituut’, maar een plek waar je (verder) kunt groeien, je kunt ontwikkelen, kunt ontdekken. 

De Do-In Yoga opleidingen zijn gebaseerd op Claudia Heijdel’s holistische, nieuwetijdse en praktische kijk op het leven: yin en yang, de dualiteit, die samen een eenheid vormen. Het leven kent alle kleuren van de regenboog. Alle aspecten, zowel de aardse beleving, als de verbinding met de diepere betekenis van het leven, komen aan bod en mogen er zijn. De opleidingen zijn hierdoor onderscheidend en toegankelijk voor therapeuten, docenten en coaches. Kenmerkend is het procesgerichte leertraject.

Alle technieken die Claudia de afgelopen jaren heeft geleerd zijn verweven in de Do-In Yoga opleidingen en toepasbaar gemaakt. Voorafgaand aan de Shiatsu, Do-In, Yoga en Nia studies heeft zij een een veelzijdige achtergrond van HBO Activiteitenbegeleiding tot Logistiek Management. Hiermee staat Claudia interdisciplinair in het leven. Haar ervaringen in de ICT sector en spirituele ontwikkelingen inspireren haar om wetenschap en spiritualiteit hand in hand te laten gaan.

Holistische visie Claudia
“De gehele mens staat centraal, in samenhang met de ziel, het universum, de natuur. De opleiding is een mooi traject als je meer zingeving en verdieping wilt en daarin je eigen stappen en tempo bepaalt. Lenig hoef je er absoluut niet voor te zijn. Daar gaat het niet over. Door meer in contact te komen met je lijf, bewust je lijf te ervaren, kun je ook de intelligentie van het lichaam aanspreken en nieuwe inzichten verkrijgen. Je lijf is in feite de fysieke toegang tot jouw spirit.”

Privé sessie

Wil je een keer een privé sessie met Claudia, dan kun je die direct boeken. Na ontvangst van je betaling, plannen we samen een afspraak in. De privé les duurt 60 minuten. De prijs bedraagt 63,- euro. De locatie kan een gehuurde bedrijfsruimte zijn, maar ook bij jou thuis of via Skype/Facetime. Of in de buitenlucht, in de duinen, op het strand, in het bos. Het gaat erom dat jij je prettig en comfortabel voelt. Het bedrag is exclusief eventuele zaalhuur en reiskosten (0,19 p.km.).

Boek Privé-les

 

BewarenBewaren

SaveSave